کدخبر: ۱۵۵۱۹
تاریخ خبر:

تصاویرِ تلخ از آواربرداری زلزله افغانستان توسط مردم هرات با دستان خالی

آمار‌های سازمان ملل نشان می‌دهد که تا کنون نزدیک به ۵۰۰ نفر به شمول ۲۰۳ مرد و ۲۰۱۳ زن ناپدید است.

تصاویرِ تلخ از آواربرداری زلزله افغانستان توسط مردم هرات با دستان خالی

آمار‌های سازمان ملل نشان می‌دهد که تا کنون نزدیک به ۵۰۰ نفر به شمول ۲۰۳ مرد و ۲۰۱۳ زن ناپدید است. وزارت دفاع طالبان اعلام کرده است که تاکنون بیش از ۳۰۰ جسد از قربانیان این زلزله به خاک سپرده شده است.

در پی وقوع زلزله قدرتمند در غرب افغانستان، روستا‌ها مسطح شده اند و اجساد زیر خانه‌های فروریخته محبوس شده اند. مردم محلی و نیرو‌های امدادی در حال حفاری برای یافتن قربانیان هستند.

به گزارش فرارو، مردان در غرب افغانستان با دستان برهنه و بیل‌های خود در میان آوار‌ها حفر می‌کنند تا قربانیان را از خرابه‌های ناشی از زمین‌لرزه‌ه قدرتمند بیرون بکشند.

مقامات طالبان روز یکشنبه گفتند که حداقل ۲۰۵۳ نفر کشته و نزدیک به ۱۰۰۰۰ زخمی شدند و بیش از ۱۳۰۰ خانه آسیب دیده یا ویران شده است.

زمین لرزه ۶.۳ ریشتری روز شنبه منطقه پرجمعیت نزدیک هرات، چهارمین شهر بزرگ افغانستان را لرزاند.

مقامات گفتند که حداقل دوازده تیم از جمله از سازمان‌های نظامی و غیرانتفاعی مانند هلال احمر در حال کمک به عملیات نجات هستند.

عرفان الله شرف زویی، سخنگوی هلال احمر افغانستان گفت که هفت تیم مشغول عملیات نجات هستند در حالی که تیم‌های دیگر از هشت ولایت مجاور در حال رسیدن هستند. وی گفت که این گروه یک کمپ موقت برای آوارگان ایجاد کرده است.

سازمان‌های امدادرسان می‌گویند که فاجعه زمین‌لرزه هرات بیشتر از آن است که آن‌ها پیش‌بینی کرده بودند. ثامیندری دی سیلوا، رئیس سازمان ماموریت جهانی تاکید می‌کند که مردم در روستا‌های تخریب‌شده با دستان خالی تلاش می‌کنند قربانیان را از زیر آوار بیرون بیاورند.

آسیب‌دیدگان زلزله از نبود تیم‌های نجات حرفه‌ای شکایت دارند و می‌گویند که پس از دو شبانه روز هنوز هم نتوانسته اند که اعضای خانواده‌های خود را از زیر آوار بیرون کنند.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد روز یکشنبه ابراز همبستگی کرد و از جامعه‌ جهانی خواست تا با هم گرد هم آیند و از افغان‌های آسیب دیده از زلزله که بسیاری از آن‌ها قبل از این بحران نیاز به کمک داشتند حمایت کنند.

یونیسف، صندوق کودکان سازمان ملل، ۱۰۰۰۰ بسته بهداشتی، ۵۰۰۰ بسته خانواده، ۱۵۰۰ ست لباس و پتو زمستانی، ۱۰۰۰ پارچه برزنتی و وسایل اولیه خانگی را به عنوان تلاش‌های بشردوستانه ارسال کرده است.

تیم‌ها همچنین در حال انجام ارزیابی‌های تکمیلی در زمین هستند و در حال تهیه دارو‌های اضطراری و چادر برای کلینیک‌های بهداشتی شلوغ هستند.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان، روز یکشنبه تعداد کشته‌شدگان را ۲۰۵۳ نفر، زخمی شدن بیش از ۱۲۴۰ نفر و تخریب کامل یا جزئی ۱۳۲۰ خانه را اعلام کرد. اما بیم آن می‌رود که تلفات بیشتر شود.

افغانستان از دیرباز یکی از فقیرترین کشور‌های آسیایی بوده و ده‌ها سال است که درگیر جنگ است.

طالبان در اوت ۲۰۲۱، ۲۰ سال پس از برکناری آن‌ها توسط نیرو‌های آمریکایی، قدرت را به دست گرفتند، رویدادی که باعث خروج بسیاری از گروه‌های کمک‌رسان و سازمان‌های غیردولتی شد و برنامه‌های کمک‌های حیاتی متوقف شدند.

تسلط طالبان باعث انزوای بیشتر افغانستان از سایر نقاط جهان شد و منجر به قطع بودجه بین‌المللی توسط واشنگتن و متحدان شد و اقتصادی را که به شدت به کمک‌ها وابسته بود فلج کرد.

copied
ارسال نظر
 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پنجره هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

اخبار روز سایر رسانه ها

    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پنجره هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    وب گردی