پشتپرده شرمآور فیلم زنده بهگور کردن زن جوان در سردشت!
زنش را به باد کتک میگیرد، کودکش را میزند، همسرش را زنده به گور میکند و بعد از چند دقیقه در یوتیوب بارگذاری میکند تا بینندگان جهانی جلب و دلار به جیب او واریز شود. در نبود شغل و فقر در مناطق مرزی، پول در آوردن سیاهی در این مناطق شکل گرفته است که هرچند حاصل آن نان سفره مردمان این مناطق میشود اما چهرهای سیاه و خشن از ایران برای مخاطبان جهان دارد. حال سوال این است متهم اصلی کیست؟
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، زنش را به باد کتک میگیرد، کودکش را میزند، همسرش را زنده به گور میکند و بعد از چند دقیقه در یوتیوب بارگذاری میکند تا بینندگان جهانی را جلب دیدن آن کند و دلار به جیب او واریز شود. در نبود شغل و فقر در مناطق مرزی، پول در آوردن سیاهی در این مناطق شکل گرفته که هرچند حاصل آن نان سفره مردمان این مناطق میشود اما چهرهای سیاه و خشن از ایران برای مخاطبان جهان دارد.
همه چیز از ارسال پیاپی تصاویری از کتک زدن و رفتار خشن با زنان و کودکان در مناطق مرزی ایران به خصوص مناطق شمال غرب به رکنا آغاز شد. تصاویری که هر کدام، خشنتر از دیگری بود. دقت به تصاویر این فرضیه را شکل داد که فیلمها بدون کارگردانی نیست. همین فرضیه آغازگر تحقیقات تکمیلی در مورد علت انتشار این تصاویر در فضای یوتیوب آن هم در بخش صفحاتی با مخاطبهای غیرایرانی شد.
در مسیر تحقیق چند نفر از ساکنان این مناطق روایتی تلخ را در مورد چگونگی ضبط و انتشار این تصاویر از این مناطق بیان کردند. روایتی که نشان میداد اهالی این منطقه که در فقر امکانات زندگی به سر می برند ، مسیری نادرست را برای کسب درآمد انتخاب کردهاند که هر چند برای آنها نان در سفره میشود اما صحنههایی از ایران به جهان ارسال میکنند که زندگی در ایران را سیاه و برخورد با زنان این مناطق را خشن نشان میدهد.
ساکنان این مناطق در خصوص علت انتشار این تصاویر به خبرنگار رکنا اینگونه توضیح دادند و مدعی شدند: " ماجرا از این قرار است که شخصی از افراد منطقه که چند سالی است به تهران مهاجرت کرده، صفحه یوتیوب راهاندازی کرده بود و در یک مقطع به مردم روستاهای منطقه بخصوص منطقه سردشت اعلام کرد که برای صدا و سیما تولید محتوا میکند و مردم را ترغیب کرد که با تولید محتوا و ثبت تصاویری از زندگی خود، برای او ارسال کنند و در قبال این تصاویر به آنها مقادیر اندکی پول پرداخت میکرد. دوسال مردم با باور حرفهای او برایش فیلم ارسال میکردند تا اینکه راز او برایشان بر ملا شد و متوجه شدند که فیلمهای ارسالی آنها در صدا و سیما پخش نمیشود بلکه در صفحه یوتیوب شخصی او، منتشر و برای او درآمد دلاری دارد.
برملا شدن راز این فرد، پایان انتشار این تصاویر نبود بلکه مردم با در آمدزایی از طریق یوتیوب آشنا شدند و به جای توقف ماجرا، وارد مرحله اخذ قرارداد با شرکتی در تهران شده که سفارش ساخت این فیلمها را به آنها میدهد و همین شروع اتفاق تلختری شد.
این افراد مدعی هستند : هم اکنون نزدیک به ۲۰۰ صفحه یوتیوب توسط اهالی منطقه راهاندازی شده است و برای جذب مخاطب و کسب درآمد دلاری از کفن و دفن کودک به وسیله کودکان دیگر گرفته تا بیگاری کشیدن از زنها از جنگ و دعواهای ساختگی زن و شوهرها تا سناریوسازی، کودکهمسری و مسخره کردن آداب و رسوم، ایجاد رسوم اشتباه... را ساخته و منتشر میکنند.
لازم به ذکر است که شرکت تهرانی نیز که با آنها قرارداد بسته است آنها را ملزم کرده که هر روز فیلم بسازند و این باعث شده که به علت کمبود محتوا هر کار غیر عرفی را انجام بدهند که باعث تعجب و شگفتی خارجیها شود تا بیشتر مخاطب داشته و بیشتر درآمد دلاری کسب کنند حتی این فیلمها به زبان انگلیسی و عنوان انگلیسی منتشر میشوند تا مردم ایران آنها را نبینند و رازشان لو نرود.
راز پنهان فیلم جنجالی زن عشایر گهواره به دوش
این ماجرا و تولید و انتشار آن در یوتبوب اتفاقی است که در چند سال اخیر شکل گستردهای به خود گرفته است. چند ماه پیش فیلمی از عبور یک زن در حالی که گهوارهای بر دوش داشت از یک منطقه صعبالعبور در فضای مجازی، توجه مخاطبان را به خود جلب کرد. آن زمان خبرنگار رکنا با این زن نیز گفتگویی داشت که او و همسرش نیز گفتههایی مشابه برای خبرنگار رکنا داشتند و چنین گفته بودند:
نام این زن، فاطمه است. فاطمه حسینپور. در گهوارهای که بر دوش میکشد، پسر شش ماههاش به نام سام قرار دارد. میگوید برای تزریق واکسن شش ماهگی فرزندم راهی این جاده شدم تا به درمانگاه برسم. میگوید که عبور از این جاده، دیگر برایم سخت نیست زیرا بارها از آن عبور کردهام و تمام مسیر را میشناسم. اما خیلی بهتر است که جاده بهتر و ایمنی برایمان ساخته شود.
میگوید که فیلمبردار گذر از این مسیر همسرم به نام علی است و قصد داشت با انتشار فیلم در یوتیوب، بازدید جلب کرده و کسب درآمد داشته باشد در ادامه علی حسینپور همسر فاطمه به سوالات پاسخ میدهد.
علی حسین پور- همسر فاطمه و پدر سام میگوید: ساکن منطقه عشایری گاوکال در منطقه لردگان هستیم. در منطقه گاوکال ما و یازده خانواده عشایری دیگر زندگی میکنیم. فیلمبرداری این فیلم به چند روز پیش بر میگردد. به زمانی که باید واکسن شش ماهگی پسرم تزریق میشد. البته مستندسازی از زندگی عشایری در ایران را از چند ماه قبل شروع کردم. بعد از برداشت هر فیلم از هر بخش از زندگی عشایری، آن را در کانال خودم در یوتیوب منتشر میکنم. ضمن معرفی زندگی عشایری از این طریق و براساس میزان بازدید، کسب درآمد برایم دارد.
در ادامه میگوید: در حال حاضر و تا یک ماه دیگر در «گاکال» میمانیم. بعد از این به منطقه سردسیری « کوه ریگ» کوچ کرده و دوباره به «گله وار» برمیگردیم. و دوباره به «چیلته» بر میگردم. در بهار بخاطر آب و هوای گرمسیری به « گاکال» کوچ میکنیم و این مسیر هرساله ماست.
او در ادامه میگوید: تامین معاش، سختیهای مسیر و مواجهه زنان و کودکان و مردان با شرایط کوچ فیلمبرداری و در یوتیوب بارگذاری میکنم.
در فیلم، زنی را مشاهده میکنیم که از صعبالعبورترین مسیرها عبور میکند. مسیرهایی که هر لحظه امکان سقوط و به خطر افتادن جان او وجود دارد. از همسرش سوال میکنیم که چقدر مطمئن بودی که همسرت با آن گهواره بر دوش که پسرت در آن قرار داشت و خواهرت که همراهشان است میتوانند با سلامت از مسیر عبور که برای فیلمبرداری آنان را راهی این مسیر کردی؟ اینگونه پاسخ داد: صد در صد مطمئن بودم زیرا اولین مرتبه نبود که از این مسیر تردد کردهاند. حداقل هر دو سه روز یکبار از این مسیر میروند و میآیند. راه را کاملا میشناسند.
به او گفتیم، درست است که آگاه به مسیر هستند ولی چون مسیر پرترددی است، لغزندگی بیشتری هم دارد و امکان خطر وجود داشت، بهتر نبود برای فیلمبرداری و بازدید در یوتیوب آنها را راهی نمیکرد؟ پاسخ داد: هیچ تردیدی نداشتم که به سلامت رد میشوند زیرا همین یک مسیر برای تردد ما وجود دارد و آنها بارها این مسیر را طی کردهاند.
وی در ادامه به نکتهای جالب اشاره کرد و گفت: از سال گذشته، خیلی از عشایر ایران برای کسب درآمد به یوتیوب پیوستهاند. از وضعیت و شرایط زندگی خود فیلمبرداری میکنند، در یوتیوب بارگزاری میکنند و از میزان بازدیدی که در پلتفرم به دست میآورند از یوتیوب پول دریافت کرده و برای خودشان کسب درآمد ایجاد کردهاند.
در پایان گفتنی است ، پلیس تحقیقات خود را در خصوص این ماجرا آغاز کرده است.