آموزش پخت اکبر جوجه ساده در منزل به روش رستورانی
اکبر جوجه جزو اصیلترین غذاها در خطه شمال است که طعم و عطری فوقالعاده دارد.
برترینها: اکبر جوجه جزو اصیلترین غذاها در خطه شمال است که طعم و عطری فوقالعاده دارد.
این غذا قدمتی دیرینه دارد و با 80 سال محبوبیت، یکی از غذاهایی است که اغلب ما ترجیح میدهیم آن را در رستورانهای شعب اکبر جوجه میل کنیم؛ زیرا در هیچ کجا نمیتوانید اصالت طعم و عطر این غذا را به شکلی که در شعب اصلی آن طبخ میشود، پیدا کنید.
اما امروز قصد داریم تا در این مقاله، از رمز و رازهایی در پخت این غذا سخن بگوییم که طعم آن را شبیه طعم خوراکی میکند که در رستورانهای شمال با کته زعفرانی میل میکنید. اما چگونه؟
طرز تهیه اکبر جوجه رستورانی
نخستین بار در سال 1332 بود که حاج علیاکبر کلبادینژاد در قهوهخانهای استیجاری در جاده گلوگاه، چلو جوجه را به روشی متفاوت طبخ کرد. این تنها غذای رستوران کوچک حاج علیاکبر و همسرش بود که برای مهمانانی که در آنجا توقف میکردند، سرو میشد. دیری نپایید که آوازه این غذا در تمامی مناطق شمال پیچید و به غذایی محبوب در سفره همگان تبدیل شد.
حالا پس از گذشت 80 سال، این غذا همچنان محبوبیت خود را حفظ کرده و سالانه افراد زیادی به شوق خوردن این غذا، به شمال سفر میکنند.
در ادامه مواد اولیه لازم برای طبخ اکبر جوجه و مراحل پخت آن را به صورت قدم به قدم، توضیح میدهیم.
مواد لازم برای تهیه اکبر جوجه
برای تهیه اکبر جوجه به تعداد 4 نفر، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
جوجه ۱ کیلوگرمی: ۲ عدد
آب سرد: ۲ لیوان
آب جوش: نصف لیوان
روغن سرخ کردنی: نصف فنجان
کره: ۱۰۰ گرم
پیاز درشت: ۱ عدد
ماست: پیمانه
آبلیمو: ۳ الی ۴ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده: ۴ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، ادویه: به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه سس اکبر جوجه
برای تهیه سس این غذا نیز به مواد اولیه زیر نیاز داریم:
رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
گردو: ۴ عدد
نمک و گلپر: به میزان لازم
زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
دستور پخت اکبر جوجه به صورت گام به گام
دقت کنید برای اینکه طعم اکبر جوجه شما شبیه به خوراکی که در رستوران سرو میشود باشد، بایستی دستورات زیر را به صورت دقیق انجام دهید.
مرحله اول: آمادهسازی و شستشوی جوجهها
در مرحله اول بایستی جوجهها را به طور کامل تمیز کنید و مواد داخل شکم جوجهها را خارج کنید. برای انجام این کار به یک کارد تیز آشپزخانه نیاز دارید. از قسمت جناغ سینه جوجهها، برشی ایجاد کنید و مرغها را به دو قسمت مساوی تقسیم نمایید. مراقب باشید که حین برش مرغها، پوست آنها از گوشت جدا نشود.
حالا مرغها را با آب سرد به طور کامل بشویید. پس از شستشوی کامل، آنها را بر روی یک دستمال حولهای تمیز قرار دهید تا خشک شوند.
مرحله دوم: مرینیت کردن جوجهها (مرحله اول)
یکی از رمز و رازهای پخت اکبر جوجه به سبک رستورانی، مرینیت کردن دو مرحلهای جوجهها است. این کار سبب میشود تا گوشت مرغها ترد و خوشمزه شود. به همین منظور کارهایی که در این مرحله ذکر میکنیم را به دقت انجام دهید. یک کاسه بزرگ انتخاب کنید و دو لیوان آب سرد را به همراه 2 قاشق غذاخوری آبلیمو و مقداری نمک در آن بریزید.
سپس جوجهها را داخل محلول قرار دهید و به مدت 30 تا 45 دقیقه به آن زمان دهید تا گوشت جوجهها به خوبی مزهدار شوند.
مرحله سوم: مرینیت کردن جوجهها (مرحله دوم)
پس از گذشت نیم ساعت الی 45 دقیقه، جوجهها را از داخل محلول آب سرد، آبلیمو و نمک خارج کنید و بر روی دستمال حولهای قرار دهید. پس از انجام مرینیت مرحله اول، نوبت به مرینیت جوجهها در مرحله دوم میرسد. به همین منظور موادی که ذکر میکنیم را داخل یک کاسه گود بریزید.
پیازها را خلالی خرد کنید و به همراه ماست، دو قاشق غذاخوری آبلیمو، زعفران دم کرده، نمک، فلفل و زردچوبه در کاسه بریزید. حالا جوجهها را به مواد مرینیت بیفزایید و روی ظرف را با سلفون بپوشانید. ظرف مذکور را درون یخچال قرار دهید و به مدت 2 ساعت به آن استراحت دهید. شایان ذکر است که برخی از افراد برای اینکه جوجهها به خوبی مزه بگیرند، 12 ساعت استراحت را برای این مرحله در نظر میگیرند.
مرحله چهارم: سرخ کردن جوجهها
پس از مرینیت کردن جوجهها در مرحله دوم، نوبت به سرخ کردن آنها میرسد. ظرف جوجهها را از یخچال خارج کرده و جوجهها را از درون ظرف بیرون بیاورید. برای سرخ کردن جوجهها باید سطح آنها را از مواد مرینیت پاک کنید تا درون روغن نسوزند.
یک تابه گود را روی اجاق گاز قرار دهید و شعله را روی درجه متوسط قرار دهید. روغن سرخ کردنی را درون تابه بریزید و صبر کنید تا داغ شود. نیمی از کره را (منظور مقدار 50 گرم است) در دمای محیط قرار دهید تا نرم شود و آن را نیز به تابه بیفزایید. شعله گاز را ملایم کنید تا روغن نسوزد. حالا جوجهها را داخل تابه قرار دهید و دو طرف آنها را سرخ کنید.
اگر کره شما محلی باشد، طعم آن بینظیر میشود و همچنین عطر فوقالعادهای دارد.
مرحله پنجم: پخت جوجهها
پس از آن که دو طرف جوجهها به طور کامل سرخ شد، نیم دیگر کره را به همراه نصف لیوان آب جوش به تابهای که جوجهها را در آن سرخ کردهاید بیفزایید و درب تابه را ببندید. اجازه دهید تا جوجهها به مدت یک ساعت بپزد.
پس از گذشت یک ساعت، شعله گاز را خاموش کنید؛ اکبر جوجه رستورانی شما آماده است.
طرز تهیه سس اکبر جوجه
پس از اینکه اکبر جوجه شما آماده شد، نوبت به تهیه سس آن میرسد. 4 عدد گردو را از پوستشان جدا کنید و درون آسیاب خرد کنید. حواستان باشد که گردوها پودر نشوند؛ زیرا باید اندازه آنها به شکلی باشد که زیر دندان حس شود. 2 قاشق غذاخوری رب انار را به همراه 4 عدد گردوی خرد شده، نمک، گلپر و دو قاشق غذاخوری زعفران دم کرده را درون یک کاسه بریزید و به خوبی با هم مخلوط کنید. حالا سس را بر روی جوجهها بریزید و در کنار کته زعفرانی نوش جان کنید.
نکات مهم طرز تهیه اکبر جوجه به روش رستورانی
نکات زیر برای داشتن طعمی بهتر در پخت اکبر جوجه به شما کمک میکند:
وزن جوجهها باید زیر 1 کیلوگرم باشد
جوجههای 1 ماهه را برای طبخ این غذا انتخاب کنید. جوجهها باید بین 900 گرم تا 1 کیلوگرم باشند تا به راحتی سرخ شده و پخته شوند. همچنین مراقب باشید که مرغها تازه باشند.
پوست مرغها را جدا نکنید
از آنجایی که وزن مرغها کم بوده و گوشتشان لطیف است، پوست جوجهها نباید جدا شود. رعایت این نکته سبب میشود تا آب میان بافتی گوشت در حین پخت تبخیر نشود و گوشت اکبر جوجه نرم و لذیذ باشد.
امیدوارم با این دستور پخت یک اکبر جوجه خوشمزه به روش رستورانی طبخ کنید و از خوردن آن لذت ببرید.