پنج چهره مشهور سیاسی که ممکن است رئیسجمهور آینده باشند
اتفاق غیرمنتظرهای که برای ابراهیم رئیسی در جنگلهای ارسباران رخ داد، چهره سیاست ایران را در شوک عمیقی فرو برد.
برترینها: اتفاق غیرمنتظرهای که برای ابراهیم رئیسی در جنگلهای ارسباران رخ داد، چهره سیاست ایران را در شوک عمیقی فرو برد. هم اکنون با خالی شدن جایگاه رئیسی، مردم اهل سیاست ایران منتظر انتخاب رئیسجمهور آینده هستند که در تیرماه انتخاب خواهد شد و از هم اکنون گمانهزنیها درباره نامزدهای مختلف داغ شده است.
در جبهه مقابل لاریجانی، روحانی، ظریف و آذری جهرمی به عنوان چهرههای مدنظر اصلاح طلبان مطرح هستند که البته در تایید صلاحیت آنان شک و تردید است، اما در طرف مقابل نامهای مختلفی مطرح هستند که احتمالا دغدغه تایید صلاحیت هم نخواهند داشت. اکنون یک پیشبینی از آینده چند اصولگرا بعد از این اتفاق تلخ را ارائه میدهیم. با ما همراه باشید.
محمد مخبر
پررنگترین شایعه پیرامون او، حضور احتمالیاش در انتخابات پیش روست. اما نکتهای که درباره مخبر وجود دارد، مقبولیت عمومیاش است که انگار در هالهای از ابهام قرار دارد اما با این وجود در نهادهای اقتصادی و تصمیمگیرنده مثل ستاد اجرایی فرمان امام، تاثیرگذاری بالایی دارد. نام "محمد مخبر" درست در بحبوحه کرونا بود که بر سر زبانها افتاد و نامش با واکسن "برکت" گره خورد اما شاید به قدر کافی برای مردم ایران شناخته شده نیست و در این 50 روز شاید نام خود را بتواند بیش از پیش مطرح کند
علیرضا زاکانی
زاکانی این روزها در شهرداری تهران حسابی بحثبرانگیز شده. در واقع او مدلی از مدیریت را ارائه میدهد که همفکرانش نزدیک به دو دهه به دنبال اجرای آن بودند؛ نوعی بازگشت به سنت، شورش علیه مدرنیته و مشتقات آن. شاید اتفاق ویژهی کارنامه زاکانی، در نظر نگرفتن طبقه متوسط باشد. زاکانی پیشتر نشان داده که به وفادارانش بها میدهد و ممکن است با برخی اتفاقات مشابه انتخابات ریاست جمهوری 1400 در جایگاهی مثل شهرداری بنشیند و عطای ریاست دولت را به لقایش ببخشد.
مهرداد بذرپاش
با مشاهدات این روزها شاید نقش وزیر راه این روزهای دولت در سپهر سیاسی کشور تغییر کند. نفوذ بذرپاش و داشتن تیم رسانهای قوی دو عاملیست که ممکن است از نقاط قوت او در انتخابات پیش رو باشد اما احتمالا جایگاه رئیسجمهور در کابینه دولت کمی برایش زود باشد. او نیز در کاروان رئیسی در سفر به آذربایجان شرقی حضور داشت و البته از مه غلیظ جنگلهای اسباران جان سالم به در برد. همین حالا نیز ممکن است آینده سیاسیاش به شکل دیگری ترسیم شود و شاید نقش مهمتری هم در دولت بعدی ایفا کند.
محمدباقر قالیباف
رئیس این روزهای مجلس از همپیمانان رئیسی در انتخابات 96 و 1400 بود که حالا نزدیک به دو دههست که برای سکانداری دولت خیز برداشته. قالیباف همواره فردی معتمد در بدنه نظام بوده و حالا در نبود یار و همشهریاش (ابراهیم رئیسی) شاید خود را نزدیکتر از همیشه به صندلی ریاست دولت ببیند. او که تقریبا در تمامی پستهای مهم کشوری و لشکری مثل نیروی انتظامی و شهرداری تهران پست داشته حالا خود را آماده شرکت در مناظرههای احتمالی میکند. مناظرههایی که شاید تا کنون پاشنه آشیل او بودهاند و خوششانس باشد که این دوره کسی مثل حسن روحانی در این انتخابات ظهور نکند.
محمدجواد آذری جهرمی
جوانترین نیروی حال حاضر اصلاحطلبان پس از تجربه وزارت در دولت روحانی همواره با کنشهای سیاسیاش در فضای مجازی نشان داده که اتفاقات را بهتر از هر کسی رصد میکند. برگ برنده جهرمی مقبولیتیست که در عرصه سیاسی کشور به واسطه حضور مستمر در پستهای مدیریتی داشته و از تمام نفرات حاضر در این لیست، تقریبا بهروزتر هم هست. اما همه اینها در حد و حدس و گمان است و باید ببینیم که چه اتفاقی خواهد افتاد.