فریدون صدیقی مدرس و پیشکسوت روزنامهنگاری ارتباطات:
حواشی مربوط به خودکشی کیومرث پوراحمد بخاطر حوادث اخیر کشور بود
پیشکسوت روزنامه نگاری و مدرس ارتباطات معتقد است حواشی خبری بعد از خودکشی کیومرث پوراحمد، نوعی کنش و واکنش در فضای کنونی جامعه بود.
مرگ کیومرث پوراحمد، رویکرد و تیترهای متفاوت و جهتدار رسانهها درباره اینمساله باعث شد پروندهای را در مهر باز کنیم و با اساتید ارتباطات و روزنامهنگاری به گفتگو بنشینیم. اینپرونده در حال حاضر به قسمت سوم خود رسیده و در دو قسمت پیشین آن با داود نعمتی انارکی عضو هیأت علمی دانشگاه صداوسیما و امیدعلی مسعودی استاد علوم ارتباطات دانشکده فرهنگ وارتباطات دانشگاه سوره گفتگو کردیم.
دو گفتگوی پیشین اینپرونده در پیوندهای زیر قابل دسترسی و مطالعه هستند:
اما در سومینقسمت اینپرونده، فریدون صدیقی مدرس و پیشکسوت روزنامهنگاری ارتباطات با تحلیل حواشی خبری پس از خودکشی مرحوم پوراحمد و موج سواری برخی رسانهها در فضای مجازی گفت: به نظر من اتفاقاتی که بعد از مرگ این کارگردان شناخته شده و پیشکسوت عرصه هنر رخ داد، کاملاً طبیعی و حاصل یک کنش و واکنش بود. در جامعه زیستی ما که بنا به دلایل مختلف اقتصادی، اجتماعی و معیشتی..... وضعیتی مطالبهگر حاکم شده، حواشی و اتفاقاتی بعد از رویدادهای این چنینی کاملاً طبیعی است.
وی افزود: در واقع با همین ذهنیت و با بستر و فضای حاکم در جامعه که مهیای برخوردهای اینگونه است، نباید انتظار یک برخورد معقول، شایسته و بایسته با خبر خودکشی یک چهره معروف داشت. در جامعهای که مناسبات و توازن در عرصههای مختلف دچار مشکل شده، اگر غیر از این برخورد را شاهد باشیم باید تعجب کرد.
ایناستاد ارتباطات گفت: وقتی در فضای عمومی، مسائل و موضوعاتی از جمله گرانی، بیکاری، مسمومیتهای دانش آموزان و ... مطرحاند، اینبستر فراهم است تا هر موضوعی به غیر از خبر خودکشی پوراحمد هم جریان ساز و حاشیهای باشد. باید قبول کرد ما جزئی از کل و در واقع حاشیه، متن هستیم.
صدیقی در پایان گفت: نمیتوان نحوه برخورد خاص و جهتدار برخی رسانهها و فضای مجازی با خبر خودکشی پوراحمد را عجیب و غیرطبیعی تلقی کرد، چرا که فضای ملتهب و مطالبه گر جامعه چنین بستری را مهیا کرده است.