سود میلیاردی خریداران یک مدل خودرو
در حالی که به نظر میرسد قیمت یکی از خودروهای وارداتی هنگام فروش میلیارد و سیصد میلیون تومان باشد، این خودرو در بازار آزاد به قیمت ۲.۵ میلیارد تومان معامله میشود.
پس از چند سال وقفه، صادرات خودرو در سال گذشته از سر گرفته و عرضه برخی از مدلهای وارداتی از اواخر سال گذشته آغاز شد. در مرحله اول به نظر میرسد چند مدل از محصولات کیا و چانگان وارد و عرضه خواهد شد. براساس اعلام مدیران صمت در دور اول فروش خودروهای وارداتی قرار شد تا چانگان CS35 پلاس در دسترس متقاضیان قرار گیرد.
مدیرعامل خودروسازی سایپا از قیمت چانگان CS35 پلاس در مبدا رونمایی کرد. براساس اعلام محمدعلی تیموری قیمت این خودرو حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان است. این مدیر خودروساز ادامه داد این محصول چینی که در سبد محصولات وارداتی سایپا قرار دارد با قیمت حدود ۹۰۰ میلیون تومان عرضه می شود با توجه به سود ۱۵ درصدی در نظر گرفته شده برای شرکت وارد کننده این خودرو و همچنین هزینه های جانبی مانند مالیات و شماره گذاری قیمت این خودرو تا حول و حوش یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بالا خواهد آمد.
آن طور که مدیرعامل خودروسازی سایپا می گوید قیمت بازاری این محصول وارداتی چینی نزدیک به دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است.
بنابراین خریداران چانگان CS35 پلاس حدود یکی میلیارد و دویست میلیون تومان سود به حساب خود واریز کرده اند.
البته نباید فراموش کنیم چنانچه عرضه خودروهای وارداتی تداوم داشته باشد و سایپایی ها همچنان عرضه این خودروی کراس اوور را در دستورکار داشته باشند این احتمال وجود دارد تا قیمت این خودرو در بازار روند کاهشی به خود بگیرد.
واردات خودرو همزمان با بازگشت تحریم های اقتصادی از سوی دولت دوازدهم با هدف مدیریت منابع ارزی کشور ممنوع شد. این روند تا اسفندماه سال گذشته ادامه داشت. دولت سیزدهم شهریور ۱۴۰۱ بالاخره بعد از کش و قوس های فراوان ایین نامه اجرایی واردات خودرو به کشور را نهایی کرد. از شهریور سال گذشته تا اسفند پارسال به مدت ۶ ماه مدیران ارشد صمت به اظهارنظر درباره خودروهای وارداتی پرداختند اما خبری از عرضه محصولات برندهای جهانی خودروساز نبود. اسفند ۱۴۰۲ اولین طرح فروش خودروهای وارداتی از سوی صمت به اجرا گذاشته شد و می توان گفت با اجرای این طرح فروش بالاخره قفل از در ورود خودرو به کشور برداشته شد.