این قوانین میتواند توسط اعضای خاندان سلطنتی شکسته شود!
اعضای خاندان ملزم به رعایت سرعت مجاز رانندگی نیستند، اما به شرط آنکه که توسط پلیس اسکورت شده باشند. فرمانروا، دیگر اعضای خاندان سلطنتی و نخست وزیر انگلیس زمانی که برای شرکت در مراسمهای رسمی توسط پلیس اسکورت میشوند، میتوانند با هر سرعتی که مایل اند حرکت کنند.
اعضای خاندان سلطنتی انگلیس ملزم به رعایت پروتکلهای سلطنتی هستند که فهرستی طولانی از قوانین و مقررات مختلف است.
با این حال، شاه چارلز و خانواده اش به واسطهی جایگاه شان از امتیازات ویژهای هم برخوردارند که یکی از آن استثناء بودن از برخی قوانین کشور انگلیس است.
۱- در مورد فرمانروای انگلیس امکان دستگیری یا انجام تحقیقات قضایی وجود ندارد
شاه چارلز از مصونیت قضایی برخوردار است، یعنی امکان تحقیقات قضایی از او وجود ندارد.
این قانون در مورد ملکه الیزابت دوم هم صدق میکرد. در وبسایت رسمی خاندان سلطنتی انگلیس آمده بود با وجود مصونیت قضایی ملکه، وی همیشه مراقب بود که عملی خارج از چارچوب قانون از وی سر نزند.
۲- اعضای خاندان ملزم به رعایت سرعت مجاز رانندگی نیستند، اما به شرط آنکه که توسط پلیس اسکورت شده باشند
فرمانروا، دیگر اعضای خاندان سلطنتی و نخست وزیر انگلیس زمانی که برای شرکت در مراسمهای رسمی توسط پلیس اسکورت میشوند، میتوانند با هر سرعتی که مایل اند حرکت کنند.
خودروهای پلیس، آتش نشانی، آمبولانس و دیگر نهادهای اجرای قانون اجازهی زیر پا گذاشتن سرعت مجاز را دارند. از آنجایی که اعضای خاندان سلطنتی هنگام شرکت در مراسمهای رسمی همیشه توسط پلیس اسکورت میشوند، خودروی آنها از قوانین راهنمایی و رانندگی مستثنی است.
۳- فرمانروا برای سفر به کشورهای مختلف ملزم به استفاده از پاسپورت نیست
ملکه الیزابت دوم برای سفر کردن مجبور به استفاده از پاسپورت نبود و احتمالاً این امر در مورد شاه چارلز هم صدق میکند.
در انگلیس پاسپورت همهی افراد از سوی فرمانروا صادر میشود. به همین دلیل، ملکه الیزابت دوم خود برای سفر نیازی به پاسپورت نداشت. بعد از مرگ ملکه، حالا پاسپورتهای جدید از سوی شاه چارلز صادر میشود.
باقی دیگر اعضای خاندان سلطنتی پاسپورت خودشان را دارند.
۴- فرمانروا ملزم به داشتن گواهینامه رانندگی نیست
ملکه الیزابت دوم زمانی که ۱۸ سال داشت، در زمان جنگ جهانی دوم در واحد زنان ِ نیروهای امداد زمینی ارتش آموزش رانندگی و مکانیکی دید.
او هرگز مجبور به دادن امتحان رانندگی نبود و همچنین میتوانست بدون شماره پلاک رانندگی کنند، چون گواهینامه رانندگی همهی افراد در انگلیس از سوی فرمانروا صادر میشود.
حالا شاه چارلز هم دیگر ملزم به استفاده از گواهینامه رانندگی نیست.
۵- اعضای خاندان ملزم به استفاده از نام خانوادگی شان نیستند
اعضای خاندان سلطنتی اجازه شکستن این قوانین را دارند
اعضای خاندان سلطنتی با وجود داشتن نام خانوادگی، مجبور به استفاده از آن نیستند.
تا پیش از سال ۱۹۱۷، اعضای خاندان سلطنتی هیچ نام خانوادگیای نداشتند. حالا، اما نوادگان مرد ملکه الیزابت دوم و همسرش پرنس فیلیپ، از نام خانوادگی برخوردارند که ماونتباتن – وینزور است.
۶- فرمانروا به طور خودکار از حضانت قانونی همهی نوادگان برخوردار است
پدربزرگها و مادربزرگهای عادی برای به عهده گرفتن حضانت نوههای خود باید یک روند قانونی را طی کنند، اما فرمانروای انگلیس به طور خودکار حضانت قانونی تمامی نوادگان را دارد.
این بدان معنی است که شاه چارلز سرپرست قانونی هر ۳ فرزند پرنس ویلیام و کیت میدلتون یعنی پرنس جورج، پرنس شارلوت و پرنس لویی محسوب میشود، و همینطور فرزندان پرنس هری و مکان مارکل که آرچی و لیلیبت نام دارند.
این قانون ۳۰۰ ساله شاید عجیب به نظر برسد و گرچه بعید است که پادشاه بخواهد نوه هایش را از والدین شان جدا کند، اما این قانون در هر حال وجود دارد.