کدخبر: ۱۳۳۰۷
تاریخ خبر:

پرتاب موفقیت‌آمیز یاسمین مقبلی و سه فضانورد دیگر ماموریت کرو ۷ به فضا + فیلم و عکس

اسپیس ایکس پس از یک روز تاخیر، خدمه ماموریت کرو ۷ شامل یاسمین مقبلی و سه فضانورد دیگر را با موفقیت به ایستگاه فضایی بین‌المللی پرتاب کرد.

پرتاب موفقیت‌آمیز یاسمین مقبلی و سه فضانورد دیگر ماموریت کرو ۷  به فضا + فیلم و عکس

اسپیس ایکس خدمه ماموریت کرو ۷ شامل یاسمین مقبلی و سه فضانورد دیگر را با موفقیت برفراز موشک فالکون ۹ به فضا پرتاب کرد. فضانوردان بیش از ۲۴ ساعت آینده را در فضا خواهند گذراند و فردا یکشنبه در حوالی ساعت ۱۶:۰۹ به وقت ایران به ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل خواهند شد.

یاسمین مقبلی

مقام‌های سازمان فضایی آمریکا اعلام کرده بودند که ناسا و اسپیس ایکس تلاش برای پرتاب ماموریت کرو ۷ به ایستگاه فضایی بین‌المللی در ساعت ۱۱:۱۹ را متوقف می‌کنند تا زمان بیشتری برای تجزیه‌وتحلیل دراختیار داشته باشند. ناسا و اسپیس ایکس اکنون شنبه ۴ شهریور ساعت ۱۰:۵۷ به وقت ایران را به‌عنوان فرصت بعدی برای پرتاب درنظر گرفته‌اند.

چهار فضانورد از چهار کشور مختلف درحال آمادگی برای انجام سفری طولانی در فضا هستند. این پرواز فضایی با نام کرو ۷ که هفتمین ماموریت سرنشین‌دار اسپیس ایکس برای ناسا محسوب می‌شود، برای ما ایرانی‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد. ۱۷ سال پس از سفر فضایی انوشه انصاری به‌عنوان نخستین گردشگر فضانورد ایرانی، اکنون یک زن ایرانی‌تبار دیگر به نام یاسمین مقبلی، این‌بار به‌عنوان فضانورد حرفه‌ای در آستانه سفر به ماورا جو زمین قرار دارد.

چهار خدمه ماموریت کرو ۷ اسپیس ایکس قرار است بامداد جمعه در ساعت ۳:۴۹ به وقت محلی (۱۱:۱۹ به وقت ایران) با کپسول دراگون برفراز موشک فالکون ۹ از مجتمع پرتاب 39A در مرکز فضایی کندی ناسا به ایستگاه فضایی بین‌المللی اعزام شوند. زمان پرتاب ممکن است به‌دلیل وضعیت آب‌وهوا یا عوامل فنی تغییر کند.

فضاپیمای دراگون حامل فضانوردان کرو ۷ به نام اندورنس شنبه صبح در ساعت ۹:۳۲ به وقت ایران به ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل خواهد شد. درهمین‌حال، تیم چهار نفره‌ی کرو ۶ که از ماه مارس در پایگاه مداری مشغول کار بوده‌اند، آماده می‌شوند تا پس از تحویل امور ایستگاه به خدمه کرو ۷، به زمین بازگردند.

خدمه ماموریت کرو ۷

یاسمین مقبلی

یاسمین مقبلی به‌عنوان فضانورد ناسا و فرمانده در ماموریت کرو ۷ حضور خواهد داشت. آندریاس موگنسن، فضانورد دانمارکی آژانس فضایی اروپا (ایسا)، ساتوشی فوروکاوا، فضانورد سازمان اکتشافات هوافضای ژاپن (جاکسا) و کنستانتین بوریسوف، کیهان‌نورد سازمان فضایی روسیه (روسکاسموس)، سه عضو دیگر خدمه ۷ کرو را تشکیل می‌دهند.

کرو ۷، اولین سفر یاسمین مقبلی به فضا پس از انتخاب‌شدن به‌عنوان فضانورد در سال ۲۰۱۷ است

یاسمین مقبلی

کرو ۷، اولین سفر مقبلی به فضا پس از انتخاب‌شدن به‌عنوان فضانورد در سال ۲۰۱۷ است. مقبلی سال ۱۹۸۳ در شهر باد نائوهایم در آلمان غربی از خانواده‌ای ایرانی به‌دنیا آمد و بعدا به ایالات متحده مهاجرت کرد. او به‌عنوان شهروند آمریکا، در رشته مهندسی هوافضا و فناوری اطلاعات از موسسه فناوری ماساچوست (ام‌آی‌تی) مدرک لیسانس گرفت و در مدرسه عالی نیروی دریایی در مقطع کارشناسی ارشد علوم هوافضا تحصیل کرد.

یاسمین مقبلی به‌عنوان خلبان آزمایش هلی‌کوپتر در نیروی دریایی ایالات متحده، سابقه‌ی بیش از ۱۵۰ ماموریت رزمی و دو هزار ساعت پرواز با بیش از ۲۵ هواگرد مختلف را در کارنامه‌اش دارد. وی همچنین دانش‌آموخته‌ی مدرسه خلبانی نیروی دریایی ایالات متحده در مریلند است. مقبلی به‌عنوان فرمانده ماموریت، مسئول تمام مراحل پرواز از پرتاب تا ورود دوباره جو خواهد بود و با سمت مهندس پرواز در ماموریت‌های اکسپدیشن ۶۹ و ۷۰ در ایستگاه فضایی خدمت خواهد کرد. یاسمین مقبلی با آیدی astrojaws@ در ایکس (توییتر سابق) و اینستاگرام فعالیت می‌کند.

یاسمین مقبلی

آندریاس موگنسن در سال ۲۰۰۹ به‌عنوان فضانورد ایسا انتخاب شد و پس از سفری ۱۰ روزه به ایستگاه فضایی بین‌المللی با فضاپیمای سایوز در سال ۲۰۱۵، عنوان اولین شهروند دانمارکی در فضا را به‌دست آورد. او به‌عنوان خلبان کرو ۷ مسئول سامانه‌ها و عملکرد فضاپیما خواهد بود.

یاسمین مقبلی

ساتوشی فوروکاوا به‌عنوان عضوی از ماموریت‌های اکسپدیشن ۲۸ و ۲۹، سابقه‌ی ۱۶۵ حضور در فضا را در سال ۲۰۱۱ دارد و با کرو ۷، دومین سفر فضایی‌اش را تجربه خواهد کرد. فوروکاوا اهل استان کاناگاوا ژاپن است و در سال ۱۹۹۹ به‌عنوان فضانورد جاکسا انتخاب شد. او پزشک است و مدرک پزشکی‌اش را از دانشگاه توکیو و سپس دکترای علوم پزشکی را از همان دانشگاه دریافت کرد.

یاسمین مقبلی

کرو ۷ ماموریتی با حضور ۴ فضانورد با ۴ ملیت مختلف است

کنستانتین بوریسوف، کیهان‌نورد تازه‌کار روس نیز مانند یاسمین مقبلی اولین سفر خود به فضا را انجام خواهد داد و به‌عنوان متخصص ماموریت خدمت خواهد کرد. او در سال ۲۰۱۸ به‌عنوان کاندیدای آزمایشی کیهان‌نوردی وارد سپاه کیهان‌نوردان روسکاسموس شد و در ماموریت‌های اکسپدیشن ۶۹ و ۷۰ مهندس پرواز خواهد بود.

اهداف ماموریت کرو ۷

خدمه‌ی کرو ۷ درطول مدت حضور تقریبا ۶ ماهه‌ی خود در ایستگاه فضایی بین‌المللی، پژوهش‌های علمی جدیدی را انجام خواهند داد که برای آماده‌سازی اکتشافات انسانی در فراتر از مدار نزدیک زمین سودمند هستند. این آزمایش‌ها شامل جمع‌آوری نمونه‌های میکروبی از فضای بیرونی ایستگاه فضایی، اولین مطالعه‌ی واکنش انسان به سفرهای فضایی با دوره‌های زمانی مختلف و بررسی جنبه‌های فیزیولوژیکی خواب فضانوردان خواهد بود. این موارد تنها برخی از ۲۰۰ آزمایش علمی و آزمایش فناوری هستند که خدمه‌ی کرو ۷ انجام خواهند داد.

یاسمین مقبلی

انتظار می‌رود خدمه کرو ۷ درطول ماموریتشان، ورود فضانوردان اولین ماموریت سرنشین‌دار آزمایشی کپسول استارلاینر بوئینگ، ورود خدمه ماموریت خصوصی اکسیوم ۳ و نخستین پرواز باری فضاپیمای دریم چیسر از شرکت سیرا اسپیس را مشاهده کنند. همچنین درطول اقامت خدمه کرو ۷ در ایستگاه، سه فضانورد دیگر نیز با فضاپیمای سایوز به آن‌ها ملحق خواهند شد. چهار فضانورد کرو ۷ درنهایت در پایان سال جاری با ورود خدمه کرو ۸، آماده‌ی بازگشت به زمین و اتمام ماموریتشان خواهند شد.

یاسمین مقبلی

copied
ارسال نظر
 
  • ناشناس

    احسنتتت

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پنجره هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

اخبار روز سایر رسانه ها

    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پنجره هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    وب گردی