سوشی این غذای محبوب ژاپنی؛ آیا سالم است؟
از آنجایی که سوشی حاوی پروتئین بدون چربی، چربیهای سالم و کربوهیدرات است میتواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد.
اگرچه سوشی یک غذای چند صد ساله محسوب میشود، اما محبوبیتش در آمریکا بعد از مهاجرت ژاپنیها پس از جنگ جهانی دوم آغاز شد. امروزه محبوبیت سوشی روند صعودی خود را طی میکند. طبق دادههای گوگل ترندز محبوبیت سوشی دو برابر بیش از پنج سال پیش و سه برابربیش از یک دهه گذشته است.
به گزارش فرارو به نقل از یو اسای تودی؛ رستورانهای سوشی در حال حاضر در تمام شهرهای بزرگ امریکا وجود دارند و نزدیک به ۵ میلیون امریکایی دست کم یک بار در ماه سوشی میخورند. کارشناسان میگویند سوشی فراتر از محبوبیتش فوایدی نیز برای سلامتی دارد.
آیا سوشی واقعا سالم است؟
از آنجایی که سوشی حاوی پروتئین بدون چربی، چربیهای سالم و کربوهیدرات است میتواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد. با این وجود، مانند هر غذای دیگری و هم چنین با توجه به موضوع کاهش وزن اندازه هر وعده سوشی مصرفی نیز مهم است. سالمون، ماهی تن و ماهی خال مخالی (ماکرل) محبوبترین ماهیهای مورد استفاده در سوشی هستند و هر یک حاوی مقدار زیادی اسید چرب امگا – ۳ میباشند که ماده مغذی ضروری تاثیرگذار در سلامت قلب و مغز است.
فواید سوشی برای سلامتی از ماهی و جلبک دریایی به کار رفته در تهیه انواع سوشی از جمله سوشی رولی ناشی میشود. در واقع، نوری (Nori) جلبک دریاییای که برای پوشش سوشی استفاده میشود حاوی آنتی اکسیدان ها، ویتامین آ، ویتامین ث و ویتامینای است. سوشی هم چنین حاوی ویتامین د، ویتامین ب و یُد است که به حفظ سلامت استخوان و تولید انرژی کمک میکند.
برنج به کار رفته در تهیه سوشی نیز حاوی کربوهیدرات است که برای تامین انرژی مناسب میباشد و باعث افزایش قند خون مصرف کننده سوشی نمیشود چرا که با پروتئین و چربی ترکیب شده است. البته این عنصر (برنج) باعث افزوده شدن کالری سوشی میشود. با این وجود، افرادی که مایل به پرهیز از مصرف چنین کالریای هستند یا افرادی که از رژیم غذایی با کربوهیدرات کم پیروی میکنند میتوانند با انتخاب ساشیمی* از خوردن برنج اجتناب ورزند.
هم چنین توصیه میشود برای کاهش کالری غذا از مصرف سس همراه آن خودداری کرده و از خوردن رولهای سوشی حاوی پنیر خامهای و تمپورا* نیز خودداری نمایید. به جای آن میتوانید خیار، آووکادو و جلبک دریایی را جایگزین کنید.
آیا سوشی میتواند به کاهش وزن کمک کند؟
سوشی حاوی مواد مغذی میباشد که با کاهش وزن نیز مرتبط است. میتواند انتخابی عالی برای رژیم غذایی کاهش وزن و حفظ وزن سالم باشد.
تحقیقات نشان میدهند که دریافت پروتئین کافی و کاهش کالری باعث میشوند بدن عضله کمتری از دست بدهد. سوشی به خوبی با سایر مواد غذایی که غنی از مواد مغذی هستند مانند سبزیجات خام، سالاد، برنج قهوهای یا کینوا قابل ترکیب شدن است. این مواد غذایی جایگزینهای مناسبی برای کاهش وزن و جایگزینهای سالمتری برای چیپس، چاشنیها، سیب زمینی سرخ شده و سایر مواد افزودنی هستند.
ماهی موجود در سوشی در روغن یا کره پخته نمیشود و همین موضوع به حفظ کالری کم آن کمک میکند. برای مثال، یک ماهی کوچک سرخ شده به تنهایی حدود ۱۴۰ کالری دارد این در حالیست که یک رول سوشی کامل حاوی خیار یا آووکادو که به تعداد شش یا هشت عدد در یک ظرف قرار میگیرد تنها ۱۳۵ کالری دارد.
سوشی انتخاب سالم تری در مقایسه با ماهیهای از پیش پخته شده و سوخاری است که در فریزر فروشگاههای مواد غذایی یا رستورانها وجود دارند و معمولا سرشار از سدیم و کالری اضافی هستند.
چند بار در هفته یا ماه میتوانیم سوشی بخوریم؟
دستورالعمل رژیم غذایی برای شهروندان امریکایی توصیه مصرف حداقل ۲۲۶ گرم غذای دریایی در هفته است (برای کودکان مقداری کمتر توصیه شده است). این در حالیست که اکثر شهروندان امریکایی میزانی به مراتب کمتر از میزان توصیه شده مصرف میکنند. بنابراین، خوردن یک وعده غذایی سوشی ایده غذایی آسان و راحتی است که به افراد کمک میکند به هدف تعیین شده برای مصرف غذاهای دریایی نزدیکتر شوند.
با این وجود، نوعی احتیاط در مصرف کنندگان برای نزدیک شدن به ماهی خام وجود دارد، زیرا میتواند حاوی باکتری بیشتری در مقایسه با ماهی کاملا پخته شده باشد به همین دلیل به برخی از گروهها توصیه میشود تا از مصرف آن خودداری کنند. برخی از افراد آسیب پذیرتر از سایرین هستند در نتیجه میزان احتیاط مورد نیاز برای مصرف سوشی در هر فرد متفاوت است.
*ساشیمی: نوعی غذای ژاپنی که همانند سوشی از خوراک دریایی خام، اما به صورت ورقههای بریده شده به شکلی باریک درست شده و اغلب با سس سویا مصرف میشود.
*تمپورا: در این نوع غذای ژاپنی خوراکهای دریایی ابتدا در مخلوطی خمیر مانند متشکل از آرد تمپورا و آب (و گاهی شیر) فرو برده شده و سپس در روغن داغ و فراوان سرخ میشود.