آموزش تهیه پاناکوتا وانیلی با ژله انار مخصوص شب یلدا
پاناکوتا به معنی خامه پخته است بنابراین پایه اصلی این دسر خامه است پس جزء دسرهای پر کالری است و به جای خامه نمیتوانید از چیز دیگری استفاده کنید البته میتوانید بر مبنای ذائقه خودتان میزان خامه را کمتر کنید.
فرارو- پاناکوتا در اصل یک دسر ایتالیایی از خانواده پودینگها و به معنی خامه پخته است که معمولاً بیشتر به صورت تک نفره سرو میشود این دسر خوشمزه جزء دسرهای بین المللی است که در ایران هم طرفداران زیادی دارد این دسر به سادگی تهیه میشود و گزینه مناسبی برای پذیرایی شب یلدا است پاناکوتا را میتوانید به تنهایی یا با انواع ژله، میوه، سس و ... تهیه کنید.
همان طور که گفته شد پاناکوتا به معنی خامه پخته است بنابراین پایه اصلی این دسر خامه است پس جزء دسرهای پر کالری است و به جای خامه نمیتوانید از چیز دیگری استفاده کنید البته میتوانید بر مبنای ذائقه خودتان میزان خامه را کمتر کنید.
مواد لازم برای تهیه پاناکوتا وانیلی با ژله انار
شیر ۱/۵ پیمانه
شکر ۱/۲ پیمانه
خامه صبحانه ۴۰۰ گرم
پودر ژلاتین ۲ قاشق غذاخوری
وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری
ژله انار ۱ بسته
آب جوش ۱/۵ پیمانه
دانه انار به میزان لازم
طرز تهیه پاناکوتا وانیلی با ژله انار
۱- شیر + خامه + شکر را در قابلمه بریزید با همزن دستی خوب هم بزنید تا کاملاً یکدست شود بعد قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا گرم شود، اما نباید بجوشد باید به اندازهای روی حرارت بماند که شکر کاملاً حل شود کمی از مواد را بچشید اگر شکر کم بود کمی شکر به آن اضافه کنید وقتی شکر حل شد از روی حرارت بردارید بعد وانیل را به آن اضافه کنید.
۲- پودر ژلاتین را روی آب سرد بریزید بعد روی کتری یا سماور قرار دهید تا دانههای ژلاتین حل شود سپس ژلاتین را به کرمی که از قبل آماده کرده اید اضافه کنید، اما حواستان باشد ژلاتین خیلی داغ نباشد باید کرم و ژلاتین هم دما باشند اگر ژلاتین خیلی داغ باشد و به کرم اضافه کنید کرم دون دون میشود اگر هم ژلاتین سرد باشد با کرم مخلوط نمیشود؛ بنابراین باید ژلاتین و کرم را هم دما کنید به این صورت که وقتی هر دو کمی از دما افتادند ابتدا کمی از ژلاتین را با چند قاشق از کرم در ظرفی دیگری مخلوط کنید اگر دون دون نشد و به خوبی با هم ترکیب شدند یعنی دماها متناسب است و میتوانید کل مواد را با هم ترکیب کنید.
۳- اگر خواستید به جای پودر ژلاتین از ورق ژلاتین استفاده کنید کاسهای را با آب سرد پر کنید و ورقهای ژلاتین را در کاسه قرار دهید تا نرم شوند سپس آنها را از آب خارج کنید و با دست فشار دهید تا آب اضافی آن کشیده شود بعد آن را به شیری که از قبل روی حرارت گذاشته اید و داغ شده است اضافه کنید و اجازه دهید ورقها در شیر حل شوند سپس آن را به مخلوط شکر و خامه که از قبل روی حرارت گذاشته اید اضافه کنید.
۴- بعد از اینکه کرم را از روی حرارت برداشتید آن را در ظرف دلخواه بریزید میتوانید این دسر را به صورت تک نفره سرو کنید در این صورت به طور مساوی کرم را در لیوانها بریزید بعد دور قالب یا لیوان را با گوش پاک کن یا دستمال کاملاً تمیز کنید و در یخچال قرار دهید.
۵- در این مرحله باید ژله را آماده کنید ژله و آب داغ را در کاسهای بریزید و مخلوط کنید خوب هم بزنید روی سماور قرار دهید تا دانههای ژله حل شود بعد کنار بگذارید تا کاملاً هم دمای محیط شود. به این نکته توجه داشته باشید که هیچ وقت برای حل کردن ژله از نصف آب داغ و نصف آب سرد استفاده نکنید.
۶- کرم را از یخچال خارج کنید کرم باید در حدی خودش را گرفته باشد که وقتی دست میزنید حالت چسبندگی داشته باشد اگر کرم کاملاً خودش را بگیرد بعد بخواهید لایه بعدی را به آن اضافه کنید دو لایه به هم نمیچسبند اگر هم خودش را نگرفته باشد وقتی لایه دوم را اضافه میکنید کرم سنگین و متلاشی میشود.
۷- وقتی کرم کمی خودش را گرفت میتوانید دانههای انار را به سلیقه خودتان روی آن بچینید بعد چند قاشق از ژله را که با محیط هم دما شده است را روی دانههای انار بریزید و در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد در این مرحله باید ژله را به میزانی بریزید که دانههای انار حرکت نکند اگر زیاد بریزید دانههای انار غوطه ور میشوند و بالا میآیند.
۸- وقتی دانههای انار در ظرف ثابت شد بقیه ژله را با قاشق آرام آرام اضافه کنید و در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.
۹- معمولاً بهتر است دسرها یک شبانه روز در یخچال بمانند، اما اگر زمان کافی نداشتید باید حداقل ۶ ساعت در یخچال بماند تا کاملاً خودش را بگیرد.
نکات مربوط به ژلاتین
ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که چه موقع باید از ورق ژلاتین و چه موقع باید از پودر ژلاتین استفاده کنید باید بدانید که در تهیه تمام دسرها میتوانید از ورق یا پودر ژلاتین استفاده کنید، اما تفاوتهایی در آماده سازی آنها وجود دارد که در ادامه خدمتتان عرض میکنیم.
مهمترین تفاوت بین ورق و پودر ژلاتین این است که دسرهایی که با ورق ژلاتین تهیه میشوند به نسبت لطیفتر هستند بنابراین بهتر است از ورق ژلاتین استفاده کنید.
هر ورق ژلاتین معادل ۳ گرم است هر قاشق چای خوری استاندارد شیرینی پزی پودر ژلاتین هم ۳ گرم است برای هر یک گرم پودر یا ورق ژلاتین ۵ برابر آب نیاز دارید یعنی برای ۱۲ گرم پودر یا ورق ژلاتین ۶۰ گرم آب لازم است.
برای استفاده از پودر ژلاتین باید از آب سرد استفاده کنید وقتی پودر ژلاتین و آب را با هم مخلوط کردید برای اینکه شفاف شود آن را روی حرارت غیر مستقیم (بخار آب کتری یا سماور) قرار دهید. پودر ژلاتین را به هیچ وجه نباید روی حرارت مستقیم قرار دهید.
اگر خواستید از ورق ژلاتین استفاده کنید ابتدا توی یک کاسه آب سرد بریزید بعد ورقها را توی آب خیس کنید بعد با توجه به وزن ورقها آب سرد کنار بگذارید بعد از اینکه ورقها کمی نرم شد آنها را داخل آبی که از قبل کنار گذاشته اید قرار دهید سپس روی حرارت غیر مستقیم بگذارید تا نرم و شفاف شود.
اگر در دستور شیر یا مایعی داشتید که باید روی حرارت قرار بگیرد ورق ژلاتین را وقتی که نرم شد به شیر یا مایعی که روی حرارت گذاشتید و داغ شده است اضافه کنید و اجازه بدهید شفاف شود.
وقتی ژلاتین آماده شد و خواستید آن را به بقیه مواد اضافه کنید اگر داغ اضافه کنید دسر شما دون دون میشود اگر خیلی هم سرد شده باشد ژلاتین میبندد و با بقیه مواد ترکیب نمیشود برای جلوگیری از این مشکلات وقتی ژلاتین کمی از حرارت افتاد اصطلاحاً مواد را هم دما کنید یعنی کم کم چند قاشق از مایع دسر را به ژلاتین اضافه کنید وقتی که هم دما شدند سپس همه مواد را با هم ترکیب کنید.
نکات مهم در تهیه انواع کرمها
۱- قالبهای پلاستیکی یا فلزی (گالوانیزه) برای تهیه کرمها بسیار مناسب هستند خارج کردن کرم از قالبهای سیلیکونی نیاز به مهارت بیشتری دارد لذا اگر تازه کار هستید از قالبهای فلزی یا پلاستیکی استفاده کنید.
هیچ وقت ژله را در قالبهای سیلیکونی نریزید، چون برگرداندن آن خیلی سخت میشود و غالباً نمیتوانید سالم از قالب جدا کنید در نتیجه زحماتتان هدر میرود.
۲- قبل از شروع به کار قالب مورد نظر را با آب سرد بشویید و در فریزر قرار دهید تا کاملاً سرد شود اگر خواستید دسر را در لیوانهای تک نفره یک بار مصرف هم سرو کنید باید این کار را انجام دهید، اما اگر خواستید از گیلاس یا لیوان شیشهای استفاده کنید این کار را نکنید، چون ممکن است در اثر سرما لیوان بشکند.
۳- هر لایه از کرم را که در قالب ریختید کاملاً اطراف آن را تمیز کنید، چون موقعی که دسر را در ظرف سرو قرار میدهید اگر اطراف آن را تمیز نکرده باشید زیبایی آن کمتر میشود و دیگر نمیتوانید کاری کنید، چون دسر خودش را گرفته و سفت شده است.
۴- لایه بعدی را وقتی اضافه کنید که لایه زیرین تقریباً خودش را گرفته باشد اگر لایه زیرین خوب نگرفته باشد سنگینی مواد رویی باعث میشود لایه زیرین متلاشی شود اگر هم خیلی سفت شده باشد ممکن است دو لایه به هم نچسبند.
۵- مهمترین قسمت در تهیه کرم و ژله خارج کردن آن از قالب است برای این که راحتتر باشید کرم و ژله را معمولاً از یک روز قبل تهیه کنید و بگذارید یک روز کامل در یخچال بماند تا کاملاً سفت شود سپس از یخچال خارج کنید با کارد تمیز با احتیاط دور قالب را جدا کنید بعد قالب را چند ثانیه در ظرف آب گرم قرار دهید تا به آن شوک وارد شود.
ظرفی که میخواهید دسر را در آن سرو کنید زیر آب سرد قرار دهید سپس مثل موقعی که برنج را بر میگردانید دسر را برگردانید اگر از ظرف جدا شده باشد معمولاً یک صدایی میدهید اگر جدا نشد مجدداً با چاقو دور آن را در بیاورد و این مراحل را تکرار کنید وقتی دسر را از ظرف خارج کردید با دستمال کاغذی کاملاً اطراف ظرف را تمیز کنید توجه داشته باشید که دسر را در مرکز ظرف برگردانید.
۶- برای اینکه دسر شما جلوه زیباتری داشته باشد بهتر است که آن را در ظرف چینی سفید برگردانید سپس میتوانید آن را با خامه فرم گرفته یا انواع میوه تزیین کنید.