آموزش تهیه ترشی لوبیا سبز، خوشمزه اشتها برانگیز
ترشی لوبیا سبز یکی از انواع ترشیهای خوشمزه ایرانی است که برای تهیه آن از ترکیب لوبیا سبز با گوجه، سیر و فلفل ترشی استفاده میشود.
فراروـ ترشیها ازجمله مخلفات خوشمزهای هستند که در کنار وعدههای غذایی سرو میشوند و تنوع بالایی دارند. فصل اصلی تهیه ترشی معمولا پاییز است؛ ولی برخی از ترشیها هستند که میتوان مواد مورد استفاده آنها را در همه فصول سال تهیه کرد. ترشی لوبیا سبز یکی از ترشیهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که معمولا در کنار غذاهایی مانند آبگوشت و یا انواع ته چین سرو میشود و بسیار خوشمزه و اشتها برانگیز است. شما میتوانید با روشی آسان در منزل یک شیشه ترشی لوبیا سبز خوشمزه و سالم را تهیه کنید و از خوردن آن در کنار انواع غذا لذت ببرید. در ادامه این مطلب طرز تهیه ترشی لوبیا سبز همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه ترشی لوبیا سبز
لوبیا سبز: ۱ کیلو
گوجه فرنگی: ۵ عدد
سیر: ۱ بوته
سرکه: ۱ لیوان
سیاه دانه: ۲ قاشق غذاخوری
فلفل ترشی: ۵ عدد
نمک، پودر گلپر و پودر گشنیز: به میزان لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
۱ ـ نکات مربوط به لوبیا سبز
لوبیا سبز یکی از سبزیجات تازه با ارزش غذایی بسیار بالاست که حاوی ویتامین c، ویتامین B، فیبر و فولیت مورد نیاز روزانه بدن است. سعی کنید همیشه لوبیا سبز تازه و مرغوب را خریداری کنید. لوبیا سبز تازه معمولا سفت است و هنگام نصف کردن با دست صدای شکستن میدهد. اگر لوبیا سبز له یا بیش از حد نرم بود، هرگز آن را خریداری نکنید. لوبیا سبزهایی که روی پوستشان لکههای قهوهای دارند، سالم نیستند. معمولا لوبیا سبزهای کوچک و باریک بسیار ترد و خوشمزه و برای تهیه غذا مناسب هستند. برای تهیه ترشی لوبیا سبز بهتر است از لوبیا سبزهای ریز و قد کوتاه استفاده کنید.
۲ ـ نکات مربوط به فلفل ترشی
فلفل سبز سرشار از مواد مغذی و ویتامین c است که در تقویت سیستم ایمنی، جلوگیری از گرفتگی رگهای قلب، کنترل دیابت، پاکسازی ریه و افزایش اشتها نقش مهمی دارد. فلفل هالوپینو یکی از خوشمزهترین انواع فلفل سبز است که طعم تند و طبع گرمی دارد و برای تهیه انواع ترشی گزینه بسیار مناسبی است. برای تهیه ترشی لوبیا سبز میتوانید از هر نوع فلفل تند یا شیرین که مطابق ذائقه شما باشد، استفاده کنید.
3 ـ نکات مربوط به سرکه
سرکهها انواع گوناگونی دارند و بهترین نوع سرکه برای تهیه ترشی سرکه انگور است. رنگ سرکه انگور قرمز است و طعم ملایمتری نسبت به سرکه سفید دارد. برای تهیه ترشی لوبیا سبز بهتر است از سرکه سفید استفاده کنید.
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز
۱ ـ برای شروع ابتدا لوبیا سبزها را خوب بشویید و اجازه بدهید کاملا خشک شوند؛ سپس سر و ته لوبیا سبز را بزنید و به صورت درسته داخل قابلمه بریزید.
۲ ـ گوجه فرنگی را پوست و سپس به صورت درشت خرد کنید و به لوبیا سبز اضافه کنید؛ سپس کمی نمک بریزید و سرکه را اضافه کنید و بعد درب قابلمه را ببندید. حرارت اجاق گاز را روی حالت متوسط بگذارید تا لوبیا سبز و گوجه فرنگی بپزد. توجه داشته باشید که نباید به این ترشی آب اضافه کنید.
۳ ـ وقتی لوبیا سبز و گوجه پخت و نرم شد، سیاه دانه، پودر گلپر، پودر گشنیز، سیر و فلفل ترشی خرد شده را به قابلمه ترشی اضافه کنید و ده دقیقه دیگر زمان بدهید تا ترشی بجوشد و مزهها به خورد هم بروند. حالا اجاق گاز را خاموش کنید و بعد از اینکه ترشی کاملا سرد شد، آن را داخل شیشههای خشک و تمیز بریزید و در یخچال یا جای خنک نگهداری کنید. این ترشی بلافاصله بعد از تهیه آماده سرو است و نیازی به ماندن و جا افتادن ندارد.
نکاتی که باید در تهیه انواع ترشی رعایت کنید
۱- ترشی را در ظرف شیشهای بریزید. ظرفی که برای ترشی در نظر گرفتهاید، باید کاملاً تمیز و خشک باشد. در غیر این صورت ترشی کپک میزند. در ظرف را هم محکم ببندید تا هوا نکشد. اگر هوا بکشد، ترشی خراب میشود.
۲- ترشی را حتماً در جای خنک به دور از نور خورشید و ترجیحاً در داخل یخچال نگهداری کنید.
۳- در ریختن ادویه ترشی و نمک زیادهروی نکنید. بعضیها در تهیه ترشی به قدری ادویه را زیاد میریزند که تمام مواد ترشی عطر و طعم اصلی خودشان را از دست میدهند.