چرا فستفود باعث افزایش سرطان در جوانان شده است؟
مطالعه اخیر محققان سنگاپوری نشان میدهد رابطه مستقیمی میان خوردن فست فودهای حاوی گوشت قرمز و شکر با خطر ابتلا به سرطان وجود دارد.
به گفته این محققان غذاهای ناسالم مانند گوشت قرمز و شکر میاتوانند ژنهای ضد سرطانی در بدن را مهار کنند.
محققان سنگاپوری بر این باورند که رابطه گمشده بین اینکه چگونه خوردن غذاهای ناسالم خطر ابتلا به سرطان را به خصوص در جوانان افزایش میدهد، کشف کردهاند.
این محققان به بررسی اثر متثل گلیوکسال، ترکیبی که هنگام تجزیه غذای شیرین و چرب در بدن آزاد میشود، روی ژن BRCA2 که به مبارزه با تومور کمک میکند؛ پرداختند. آنها دریافتند «متیل گلیوکسال» قادر است به طور موقت توانایی ژن BRCA2 برای محافظت در برابر تشکیل و رشد سرطان را متوقف کند.
پزشکان برای دههها میدانستند که خوردن غذاهای ناسالم با خطر بسیار بالاتر سرطان، حتی اگر فرد چاق نباشد، مرتبط است اما مکانیسم دقیق آن در حال درک بوده است.
این تحقیق حداقل تا حدودی میتواند توضیح دهد که چرا سرطانها به ویژه تومورهای روده بزرگ در میان آمریکاییهای جوان و ظاهراً سالم بسیار شایع شده است.
این تیم همچنین خاطرنشان کرد که این مطالعه با یک نظریه قدیمی به نام پارادایم «دو ضربه» knudson که میگوید ژنهایی مانند BRCA2 باید کاملاً در بدن غیرفعال باشند تا خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند، در تضاد است. این ژنها به منظور کمک به محافظت از بدن در برابر سرطان هستند، اگرچه نشان داده شده است که بیمارانی که نسخههای معیوب را از والدین خود به ارث میبرند، خطر ابتلا به برخی سرطانها مانند سینه و پانکراس را افزایش میدهند.