ماجرای ترور رئیس جمهور چه بود؟
در آبان ۱۳۷۸ و در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی، یکی از محافظان قصد ترور او را داشت که پیش از انجام ترور نقشه او لو رفت.
در آبان ۱۳۷۸ و زمانی که قرار بود سیدمحمد خاتمی به سفر فرانسه برود، یکی از محافظان نهاد ریاست جمهوری قصد ترور رئیس جمهور را داشت و در این زمینه از برخی مراجع هم در این باره سوال کرده بود. پس از سالها یکی از محافظان محمد خاتمی شرح این اقدام به ترور رئیس جمهور را تشریح کرد.
به گزارش جماران، این محافظ در بخشهایی از گفتوگوی خود توضیحاتی ارائه داده که در ادامه میخوانید:
او به خاطر دیدگاه هایی که نسبت به آقای خاتمی داشت، قصد داشت آقای خاتمی را ترور کند و در این راستا از چند تن از مراجع نیز مترصد دریافت حکم شرعی در این راستا بود. او میخواست آقای خاتمی را در آستانه سفر فرانسه (آبان ۱۳۷۸) ترور کند. برنامه او به این صورت بود که هنگامی که آقای خاتمی پس از ملاقات با رهبری - که در آستانه سفر انجام می شد - از بیت رهبری به دفتر باز می گردد در مجاورت ساختمان ریاست جمهوری ترور کند».
وی افزود: «پس از اینکه از طریق یکی از مراجع تقلید از چنین قصدی مطلع شدیم و فرد یاد شده شناسایی شد، او را به مرخصی تشویقی فرستادیم. اما در همان مدت مرخصی که هنوز دوران وزارت آقای مهاجرانی ادامه داشت و برخی طیفها مخالف سیاستهای دوره مسئولیت وی بودند، یک بمب صوتی مقابل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان واقع در خرم آباد را منفجر کرد و دستگیر شد».
این عضو وقت تیم حفاظت سید محمد خاتمی افزود: «با دستگیری او، قصد وی برای ترور رییس جمهور هم در سیر تحقیقات و بازپرسی و محاکمه وی مورد رسیدگی قرار گرفت و نهایتا او به چند سال حبس محکوم شد. اما آقای خاتمی ضمن احضار یکی از محافظان، دستور اکید داد که خانواده این فرد خاطی که گناهی مرتکب نشدهاند لذا در مدت حبس او، به خانوادهاش کمک مالی شود. ضمن آنکه برای آن بخش از پرونده که به شخص رییس جمهور مربوط می شد، او را بخشید و تأکید کرد که در این جایگاه شکایتی از نامبرده ندارد.
اگرچه اقدام یاد شده در نطفه خفه شد، اما چندماه بعد ترور سعید حجاریان زنگ خطری برای همگان بود تا خطر افراط گرایی و اندیشههای خشونت گرایانه را متوجه شوند؛ خطری که به خاطر خاستگاه فکری که متأسفانه رنگ عقیده نیز به خود میگیرد، ممکن است در هر زمان و مکانی به شکل فجیعی خود را ظاهر کند. در این زمینه، در وهله نخست و پیش از ورود نهادهای اطلاعاتی، هوشیاری علما و نهادهای منتسب به دین نیز امری ضروری است تا با زمینههای شکل گیری چنین اندیشههای تکفیرگرانه و خطرناکی مقابله کنند.