کدخبر: ۳۴۶
تاریخ خبر:

همه گل‌زن‌های جام جهانی

از کلوزه و رونالدوی اورجینال تا ژوست فونتن فرانسوی

میروسلاو کلوزه، مهاجم آلمانی با ۱۶ گل زده در تاریخ جام‌جهانی، آقای گل تمام ادوار است.

از کلوزه و رونالدوی اورجینال تا ژوست فونتن فرانسوی

از زمان تاسیس مسابقات جام‌جهانی در سال ۱۹۳۰ و زمانی که گی‌یرمو استابیله در همان ابتدا با ۸ گل کفش طلای مسابقات را از آن خود کرد، هیچ بازیکنی به اندازه میروسلاو کلوزه موفق نشده دروازه رقبا را باز کند.

مهاجم آلمانی در ۴ تورنمنت و ۲۴ مرتبه به میدان رفتن در جام‌جهانی، موفق شده ۱۶ مرتبه دروازه رقبا را باز کند. او یکی از ۴ بازیکن تاریخ این مسابقات به شمار می‌آید که در هر ۴ دوره حضورش در این مسابقات، گلزنی می‌کند. به جز کلوزه، اووه زیلر، کریستیانو رونالدو و پله در این جمع حضور دارند. کلوزه که اولین بار در سال ۲۰۰۲ در جام‌جهانی به میدان رفت و موفق شد در اولین تجربه‌اش در جریان پیروزی  ۸ بر صفر بر عربستان سعودی هت‌تریک کند، کنار ۱۲ بازیکن تاریخ این مسابقات قرار گرفت که چنین رکوردی را از خود بر جای می‌گذارند اما پس از کلوزه، دیگر هیچ بازیکنی موفق نشده در اولین تجربه به میدان رفتنش در جام‌جهانی، ۳ گل به ثمر برساند.

روزی که بلوهوریزنته ویران شد

مهاجم آلمانی در ۲ دیدار دیگر دور گروهی هم گلزنی کرد اما پایش به گلزنی در هیچ کدام از بازی‌های دور حذفی باز نشد و در نهایت ژرمن‌ها فینال را به برزیل واگذار کردند؛ جایی که زور رونالدو نازاریو به سایر مهاجمان جام چربید. کلوزه در جام‌جهانی آلمان ۲۰۰۶، ۵ مرتبه دروازه رقبا را گشود که این بار برای کسب کفش  طلا کافی بود. پس از آن، جام‌جهانی ۲۰۱۰ شاهد ۴ مرتبه گلزنی کلوزه بود و سهمِ جام‌جهانی ۲۰۱۴ هم ۲ گل. گل شانزدهم کلوزه در تاریخ مسابقات در دیدار نیمه‌نهایی، مقابل برزیل و مقابل چشمان رونالدو نازاریو به ثمر رسید. کسی که تا پیش از آن، با ۱۵ گل، رکورددار گلزنی در تاریخ مسابقات بود اما مریخی در خانه هم شاهد شکسته شدن رکوردش بود و هم تحقیر تیم ملی کشورش. از مجموع ۱۶ گل کلوزه، ۱۱ گل در مجموع ۱۰ دیدار دور گروهی به ثمر رسیده و سهمِ حضورش در ۱۱ دیدار دور حذفی، تنها ۵ گل بود. ضمن این که او هرگز موفق به گلزنی در فینال مسابقات در ۲ مرتبه حضورش (۲۰۰۲ و ۲۰۱۴) نشد. کلوزه در جام‌جهانی مجموعاً ۶۳ مرتبه به سمت دروازه رقبا شوت‌زنی کرد که نرخ فوق‌العاده تبدیل ۲۵.۴ شوت‌ها به گل را از خود برجای گذاشت.

آن مردِ اورجینال

رونالدو نازاریو، اگرچه دیگر از این نظر رکورددار نیست اما به ثمر رساندن ۱۵ گل، در طول ۱۹ بازی و از چارچوب تنها ۳ تورنمنت جام‌جهانی، عملکردی تحسین برانگیز است. اولین تجربه مریخی در جام‌جهانی سال ۱۹۹۸ به وقوع پیوست؛ جایی که رونالدو در 7 دیدار حاضر بود و با به ثمر رساندن ۴ گل، نقش زیادی در فینالیست شدن سلسائو داشت اما در نهایت او و هم‌تیمی‌هایش با ۳ گل، مغلوب فرانسه شدند تا وضعیت عجیب رونالدو در آن دیدار، یک راز سر به مهر باقی بماند. حضور در جام‌جهانی ۲۰۰۲ در کنار ریوالدو و رونالدینیو اما درخشان‌ترین لحظه دوران درخشش مریخی بود که موفق شد با به ثمر رساندن ۸ گل در ۷ دیدار، از جمله هر ۲ گل فینال مقابل آلمان، هم زمینه‌ساز قهرمانی تیم ملی کشورش شود و هم کفش طلای مسابقات را به ویترین افتخاراتش بیفزاید. نمی‌توان فراموش کرد رونالدو به سبب مصدومیت، تمام دیدارهای دور مقدماتی را از دست داده بود و کمتر کسی فکر می‌کرد تا آغاز جام‌جهانی به مرز آمادگی برسد. در جام‌جهانی ۲۰۰۶ رونالدو اگرچه آقای گل مسابقات مقدماتی در منطقه کونمبول بود، در نهایت بیش از 3 گل به ثمر نرساند و شکست مقابل آلمان در دور یک‌چهارم نهایی، آخرین سکانس حضور مریخی در جام‌های جهانی بود؛ سکانسی که منجر به شکسته شدن رکورد گرد مولر پس از ۳۲ سال شد.

بمب افکن، قاتل محوطه جریمه

رکورد گرد مولر، به خوبی بیانگر علت لقب دادن این مهاجم آلمانی به «بمب افکن» است. مهاجمی که تنها در ۲ دوره جام‌جهانی حاضر بود اما ۱۴ گل به ثمر رساند و ۱۰ گل گرد مولر در تورنمنت ۱۹۷۰، ضامن کسب توپ طلا برای او شد. گرد مولر در هر ۵ تجربه ابتدایی‌اش در جام‌جهانی، موفق به گشودن دروازه رقبا شد و نکته جالب توجه، هت‌تریک متوالی او در دیدارها برابر بلغارستان و پرو به فاصله تنها 3 روز در جام‌جهانی ۱۹۷۰ مکزیک بود. در تاریخ این مسابقات، تنها یک بازیکن دیگر موفق به هت‌تریک در ۲ دیدار متوالی شده و آن هم شاندور کوچیش در جام‌جهانی ۱۹۵۴ است که البته فاصله دیدارهای مجارستان، ۴ روز بوده و بمب افکن از این نظر رکورددار است. مولر در تمامی دیدارهای آلمان در تورنمنت ۱۹۷۰، به جز دیدار رده‌بندی مقابل اروگوئه موفق به گلزنی شد و ۲ گلش مقابل ایتالیا در دور نیمه‌نهایی، از خاطره‌انگیزترین لحظات تاریخ جام‌جهانی است. دومین و آخرین تجربه حضور گرد مولر در این مسابقات با ۴ گل در ۷ بازی همراه شد که سهم دیدار برابر هلند در فینال، ۲ گل بود. نکته جالب توجه، این است که هر ۱۴ گل گرد مولر از درون محوطه جریمه به ثمر رسیده (۷ گل از درون محوطه ۶ یاردی) و به همین دلیل است که او را قاتل حاضر در محوطه جریمه هم می‌نامیدند.

از ژوست فونتن تا پله، کلینزمن و باتیستوتا

در رتبه‌های چهارم و پنجم برترین گلزنان تاریخ جام‌جهانی، نام ژوست فونتن با ۱۳ گل (تنها ۶ بازی با فرانسه در جام‌جهانی ۱۹۵۸) و پله با ۱۲ گل (حضور در ۴ تورنمنت با برزیل در جام‌های جهانی ۱۹۵۸، ۱۹۶۲، ۱۹۶۶ و ۱۹۷۰) به چشم می‌آید. پس از فونتن و پله، یورگن کلینزمن و شاندور کوچیش، هر کدام با ۱۱ گل قرار گرفته‌اند و مردان ۱۰ گله تاریخ جام‌جهانی، عبارتند از توماس مولر، گرزگورش لاتو، تئوفیلو کوبیاس، گابریل باتیستوتا، هلموت ران و گری لینه‌کر. در این میان، توماس مولر تنها بازیکنی است که شانس بهبود رکوردش در جام‌جهانی ۲۰۲۲ را خواهد داشت. او که تا به حال در ۱۶ بازی حضور داشته است، نیمی از گل‌هایش را در جام‌جهانی ۲۰۱۰ به ثمر رساند؛ جایی که علاوه بر کفش طلا، صاحب عنوان بهترین بازیکن جوان مسابقات هم شد. از جام‌جهانی آفریقای جنوبی که مولر اولین بازی‌اش را انجام داد، هیچ بازیکنی بیش از او در این مسابقات حاضر نبوده (۱۶) و هیچ بازیکنی هم بیش از او موفق به گلزنی نشده است. جالب اینجاست که توماس مولر، با همین فیلتر بررسی، بیش‌تر از همه بازیکنان، زمینه‌ساز گلزنی هم‌تیمی‌هایش شده است (۶). 

این ۴ نفر

به جز توماس مولر که در قطر به دنبال پاک کردن خاطرات تلخ جام‌جهانی ۲۰۱۸ و بهبود رکوردهایش است، ۳ بازیکن دیگر هم شانس رسیدن به جمع برترین گلزنان تاریخ مسابقات را دارند؛ کریستیانو رونالدو، لیونل مسی و لوئیس سوارس. در میان این بازیکنان، رونالدو (۶ حضور در مسابقات دور حذفی) و مسی (۸ حضور در مسابقات دور حذفی) هرگز موفق به گلزنی در دور حذفی مسابقات نشده‌اند و تنها لوئیس سوارس به جز ۵ گل در مراحل گروهی مسابقات، ۲ گل در ادوار حذفی به ثمر رسانده است. سهم رونالدو از گلزنی در مسابقات دور گروهی، ۷ و سهم لئو ۶ گل بوده است. هر ۲ بازیکن نیز ۱۱ مرتبه در بازی‌های دور گروهی برای تیم‌های ملی کشورشان به میدان رفته‌اند. مسی علاوه بر تمایل به حضور در این لیست در جام‌جهانی قطر می‌تواند ۲ رکورد دیگر از دیگو مارادونا را بشکند و در بهترین حالت با به ثمر رساندن حداقل ۵ گل، رکورد گابریل باتیستوتا به عنوان بهترین گلزن تاریخ آرژانتین در این رقابت‌ها را خواهد شکست. هری کین، رباینده کفش طلای جام‌جهانی ۲۰۱۸  با به ثمر رساندن ۵ گل در قطر، رکورد گری لینه‌کر به عنوان بهترین گلزن تاریخ «سه‌شیر» را خواهد شکست.

منبع: فوتبال ۳۶۰
copied
ارسال نظر
 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پنجره هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

اخبار روز سایر رسانه ها

    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پنجره هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    وب گردی